Sessizliğin Günlükleri Meditasyon Yolculuğu

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Stres atma, rehavet ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif hedeflere ulaşmak için her kültürden ve dinden insan tarafınca kullanılmıştır. Bu yazıda, meditasyonun kökeninin antik Hindistan’dan çağdaş uygulamasına kadar tarihini inceleyeceğiz. Değişik meditasyon türlerini, iyi mi meditasyon yapılacağını ve nerede meditasyon yapılacağını tartışacağız. Ek olarak yeni başlayanlar için ipuçları vereceğiz ve meditasyonun faydalarını tartışacağız. Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, bu yazı adım atmak için mükemmel bir yerdir. Meditasyonun tarihini ve uygulamasını anlamanıza ve hayatınıza iyi mi yarar sağlayabileceğini görmenize destek olmasını umuyoruz. I. Meditasyon Meditasyonun en eski kanıtı, günümüzde Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’da bulunan İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanır. Bu uygarlıkta insanoğlu, zihinsel ve fizyolojik refahın geliştirilmesini içeren yoga adında olan bir meditasyon biçimini uyguluyorlardı. Yoga hemen sonra Budizm ve Hinduizm şeklinde Hint dinleri tarafınca benimsendi ve onların psikolojik uygulamalarının mühim bir parçası halini aldı. Budizm’de meditasyon, gerçekliğin doğasına dair içgörü […]

Sessizliğin Günlükleri Meditasyon Yolculuğu

Sessizliğin Günlükleri: Meditasyonun Tarihsel Evriminin Haritalanması

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Stres atma, rehavet ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif hedeflere ulaşmak için her kültürden ve dinden insan tarafınca kullanılmıştır.

Bu yazıda, meditasyonun kökeninin antik Hindistan’dan çağdaş uygulamasına kadar tarihini inceleyeceğiz. Değişik meditasyon türlerini, iyi mi meditasyon yapılacağını ve nerede meditasyon yapılacağını tartışacağız. Ek olarak yeni başlayanlar için ipuçları vereceğiz ve meditasyonun faydalarını tartışacağız.

Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, bu yazı adım atmak için mükemmel bir yerdir. Meditasyonun tarihini ve uygulamasını anlamanıza ve hayatınıza iyi mi yarar sağlayabileceğini görmenize destek olmasını umuyoruz.

Sessizliğin Günlükleri: Meditasyonun Tarihsel Evriminin Haritalanması

I. Meditasyon

Meditasyonun en eski kanıtı, günümüzde Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’da bulunan İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanır. Bu uygarlıkta insanoğlu, zihinsel ve fizyolojik refahın geliştirilmesini içeren yoga adında olan bir meditasyon biçimini uyguluyorlardı.

Yoga hemen sonra Budizm ve Hinduizm şeklinde Hint dinleri tarafınca benimsendi ve onların psikolojik uygulamalarının mühim bir parçası halini aldı. Budizm’de meditasyon, gerçekliğin doğasına dair içgörü geliştirmek için kullanılırken, Hinduizm’de tanrısal olanla birleşmek için kullanılır.

Meditasyon Asya’nın öteki bölgelerine de yayıldı ve burada muhtelif dinler ve kültürler tarafınca benimsendi. Çin’de meditasyon Taoist ve Budist rahipler tarafınca uygulanırken, Japonya’da Zen Budistleri tarafınca uygulandı.

Batı’da meditasyon ilk başlarda 19. yüzyılda Budist rahipler tarafınca tanıtıldı. Hemen sonra Carl Jung ve Swami Vivekananda şeklinde Batılı psikologlar ve spiritüel öğretmenler tarafınca popülerleştirildi.

Günümüzde meditasyon her kesimden insan tarafınca uygulanmaktadır. Stres yok etme, rehavet ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif amaçlar için kullanılır.

II. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun pek oldukca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali ve rahatlık
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Artan uzun yaşam

Bu faydalar, giderek artan ilmi inceleme camiası tarafınca desteklenmektedir. JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir emek harcama, meditasyonun stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltabileceğini buldu. Psychosomatic Medicine dergisinde gösterilen başka bir emek harcama, meditasyonun uyku standardını artırabileceğini ve ağrıyı azaltabileceğini buldu.

Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi olarak birçok kaynak mevcuttur. Amerikan Psikoloji Derneği’nin meditasyon ile alakalı yararlı bir internet sayfası vardır ve Milli Tamamlayıcı ve Bütünleyici Esenlik Merkezi’nin de meditasyonun yararları ile alakalı detayları vardır.

Sessizliğin Günlükleri: Meditasyonun Tarihsel Evriminin Haritalanması

III. Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Yoga nidra

Her meditasyon türünün kendine has bir takım tekniği ve uygulaması vardır. Sadece, bütün meditasyon türleri nefese odaklanma, düşünceleri ve duyguları bırakma ve rahatlık ve sükünet duygusu geliştirme şeklinde birtakım ortak unsurları paylaşır.

Bunu Gördünüz mü?  Yürekten Anlar Bilinçli Bağlantı Yolunda Seyretme Rehberi

Meditasyona yeni başladıysanız, farkındalık meditasyonu şeklinde bayağı bir meditasyon türüyle adım atmak iyi bir fikirdir. Farkındalık meditasyonu nefese odaklanmayı ve şu ana dikkat etmeyi ihtiva eder. Bu meditasyon türü stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı artırmanıza destek olabilir.

Meditasyonda daha deneyimli hale geldikçe, transandantal meditasyon yahut Zen meditasyonu şeklinde öteki meditasyon türlerini tecrübe etmek isteyebilirsiniz. Bu meditasyon türleri, daha derin rehavet ve içgörü durumlarına ulaşmanıza destek olabilir.

Antet Hususiyet Meditasyon – meditasyon meditasyon – Sessizliğin Günlükleri Sükûnetin Günlükleri – Dikkatlilik Dikkatlilik – Tefekkür pratiği

Sessizliğin Günlükleri: Meditasyonun Tarihsel Evriminin Haritalanması

II. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali ve rahatlık
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku kalitesi
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Azaltılmış apse
  • İyileştirilmiş kardiyovasküler sıhhat
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması

Bu faydalar, meditasyonun kortizol ve adrenalin şeklinde stres hormonlarının salınımından görevli olan vücudun stres reaksiyon sistemini düzenlemeye destek olmasından meydana gelmektedir. Meditasyon ek olarak saadet ve sıhhat duygularıyla ilişkili olan nörotransmitter serotonin ve dopamin seviyelerini artırmaya destek sağlar.

Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak mahalli topluluğunuzda sunulan birçok değişik meditasyon dersi ve atölyesi bulabilirsiniz.

III. Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve uygulamaları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Mantra meditasyonu
  • Zen meditasyonu

Her meditasyon türünün kendine has yararları ve uygulamaları vardır. Örnek olarak, farkındalık meditasyonu çoğu zaman odaklanmayı ve konsantrasyonu geliştirmek için kullanılırken, aşkın meditasyon çoğu zaman stresi ve kaygıyı azaltmak için kullanılır. Vipassana meditasyonu, kendiniz ve hayattaki yeriniz ile alakalı daha derin bir anlak kazanmanıza destek olabilecek bir tür içgörü meditasyonudur. Mantra meditasyonu, bir mantrayı yahut mukaddes sözcüğü yeniden yeniden tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Zen meditasyonu, sükunet içinde oturmanın ve bütün düşünceleri bırakmanın önemini vurgulayan bir meditasyon türüdür.

Hoşunuza giden ve sizin için işe yarayan bir meditasyon türü bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek önemlidir. Meditasyon yapmanın doğru yahut yanlış bir yolu yoktur ve en iyi meditasyon türü, bağlı kalacağınız ve dilediğiniz neticeleri elde etmenize destek olandır.

Sessizliğin Günlükleri: Meditasyonun Tarihsel Evriminin Haritalanması

IV. Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon yüzyıllardır mevcud ve bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca kullanılan bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel ilke dikkatinizi nefesiniz yahut bir mantra şeklinde tek bir şeye odaklamaktır. Bu, zihninizi sakinleştirmenize ve sizi rehavet durumuna getirmenize destek olabilir.

Meditasyona adım atmak için yapabileceğiniz birkaç değişik şey var. ilk başlarda, rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun. Bir sandalyeye oturabilir, yerde bağdaş kurabilir yahut uzanabilirsiniz. Rahatladığınızda, gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Havanın akciğerlerinize girip çıkma hissini ayrım edin. Soluk alırken, zihninize gelen bütün düşünceleri yahut endişeleri bırakın.

Zihninizin başka bölgelere gittiğini ayrım ederseniz endişelenmeyin. Dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin. Meditasyona alışmak birazcık süre alabilir, sadece ergonomik yaparak bunu daha uzun süreler süresince yapabilirsiniz.

Bunu Gördünüz mü?  Farkındalık Devrimi Hayatınızı Mevcut Uygulamalar Yoluyla Dönüştürmek İçin Bir Kılavuz

Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve yaratıcılığı artırma şeklinde birçok faydası olabilir. Ek olarak ağrıyı hafifletmeye, uykuyu iyileştirmeye ve kan basıncını düşürmeye destek olabilir. Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak mahalli yoga stüdyonuzda yahut camia merkezinde dersler bulabilirsiniz.

V. Nerede Meditasyon Yapılır

Meditasyon yapabileceğiniz birçok değişik yer var. En popüler yerlerden bazıları şunlardır:

  • Eviniz
  • Bir park
  • İşyerinde sessiz bir oda
  • Bir meditasyon merkezi
  • Bir mabet yahut kilise

Meditasyon yapacağınız yeri seçerken sessiz ve basit bir yer bulmak önemlidir. Ek olarak meditasyon seansınız esnasında rahatsız edilmeyeceğinizden de güvenli olmalısınız.

Meditasyona yeni başladıysanız, evde sessiz bir odada meditasyon yaparak başlamanız yararlı olabilir. Bu, uygulamaya alışmanızı ve basit bir pozisyon bulmanızı elde edecektir.

Meditasyon hikayesinde daha deneyimli hale geldikçe, park yahut meditasyon merkezi şeklinde başka yerlerde meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, doğayla irtibat kurmanıza ve meditasyonun faydalarını yeni bir ortamda deneyimlemenize destek olabilir.

VI. Meditasyon Uygulamaları

Birçok değişik meditasyon uygulaması mevcuttur ve her birinin kendine has özellikleri ve yararları vardır. En popüler meditasyon uygulamalarından bazıları şunlardır:

* Baş boşluğu
* Sakinlik
* İçgörü Zamanlayıcısı
* Uyanmak
* Yüzde On Daha Sevinçli

Bu uygulamalar muhtelif rehberli meditasyonların yanı sıra uyku takip edeni, müzik çalma listeleri ve camia forumları şeklinde özellikler sunar. Meditasyon yapmayı öğrenmenin ve meditasyon pratiğinizde motivasyonunuzu korumanın mükemmel bir yolu olabilirler.

Bir meditasyon uygulaması seçerken, bireysel ihtiyacınız olan şeyleri ve tercihlerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Göz önünde bulundurulması ihtiyaç duyulan birtakım faktörler şunlardır:

* Uygulamanın maliyeti
* Sunulan meditasyon türleri
* Dahil edilen özellikler
* Kullanıcı arayüzü

Bu faktörleri göz önünde bulundurduğunuzda, seçeneklerinizi daraltmaya başlayabilir ve sizin için en iyi meditasyon uygulamasını bulabilirsiniz.

İşte meditasyon uygulamasını etken bir halde kullanmak için birkaç ipucu:

* Her gün meditasyon yapmak için muayyen bir süre ayırın.
* Rahatsız edilmeyeceğiniz, sessiz bir yer bulun.
* Basit giysiler giyinin.
* Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
* Rehberli meditasyonun talimatlarını izleyin.
* Sabırlı ve ısrar eden olun. Ergonomik yaptıkça, giderek daha uzun süreler süresince meditasyon yapabilecek ve meditasyonun faydalarını deneyimleyebileceksiniz.

VII. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Meditasyon Hataları

Meditasyon yaparken kaçınmanız ihtiyaç duyulan birtakım yaygın yanlışlar şunlardır:

  • Kendinizi meditasyon oluşturmaya zorlamaya çalışmak. Meditasyon muayyen bir zihin durumuna ulaşmakla alakalı değildir. Bırakmak ve kendinize anda var olma izni vermekle ilgilidir.
  • Realist olmayan beklentiler belirlemek. Meditasyon, ustalaşmak için süre ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Bir gecede usta bir meditasyoncu olmayı beklemeyin. Bir tek ergonomik oluşturmaya devam edin ve kademeli olarak gelişeceksiniz.
  • Düşüncelerinizi denetim etmeye çalışmak. Meditasyon yaptığınızda, kaçınılmaz olarak zihninize düşünceler gelecektir. Bu düşünceleri denetim etmeye yahut bastırmaya çabalamayın. Bir tek yargılamadan gelip gitmelerine izin verin.
  • Cesaretinizin kırılması. Hepimiz meditasyon öğrenirken aksilikler yaşar. Fena bir meditasyon günü yahut haftası geçirdiyseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek ergonomik oluşturmaya devam edin ve nihayetinde neticeleri görmüş olacaksınız.
Bunu Gördünüz mü?  Ruhsal Sessizlik Rahatlama Tekniklerinin Dönüştürücü Gücü Üzerine Bir Meditasyon

Meditasyon yapmakta zorlanıyorsanız, bunu kolaylaştırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Evvela, oturabileceğiniz basit bir pozisyon bulun. Bir sandalyeye, yere yahut hatta yatağa oturabilirsiniz. İkinci olarak, gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika süresince oluşturmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Meditasyon, hayatınızda derin bir tesir yaratabilecek mükemmel bir uygulamadır. Vakit ve gayret masrafa istekliyseniz, stresi azaltmanıza, odaklanmanızı geliştirmenize ve hayatınızda daha çok rahatlık ve saadet bulmanıza destek olabilir.

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Meditasyon, yüzyıllardır zihinsel sağlığı ve refahı iyileştirmek için kullanılan bir uygulamadır. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya destek olabilir ve ek olarak odaklanmayı, konsantrasyonu ve yaratıcılığı iyileştirebilir. Meditasyona yeni başladıysanız, adım atmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Evvela rahatlayabileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun. Bir sandalyeye oturabilir, yerde bağdaş kurabilir yahut uzanabilirsiniz. Rahatladığınızda gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.

Burnunuzdan yavaşça ve derin bir soluk alın ve sonrasında ağzınızdan yavaşça soluk verin. Soluk alırken, zihninizi bütün düşüncelerden arındırmaya çalışın. Zihninizin dolaştığını ayrım ederseniz, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Birkaç dakika süresince yavaşça ve derin soluk alıp vermeye devam edin. Bitirdiğinizde gözlerinizi açın ve yavaşça ayağa kalkın.

Faydalarını görmek için tertipli olarak meditasyon yapmak önemlidir. Her gün minimum 10 dakika meditasyon oluşturmaya çalışın, sadece uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırabilirsiniz.

Meditasyon yapmakta zorlanıyorsanız, size destek olabilecek bir takım kaynak mevcuttur. Size meditasyonun temellerini öğretebilecek kitaplar, DVD’ler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak, bölgenizde başkalarıyla ergonomik yapabileceğiniz meditasyon grupları da bulabilirsiniz.

Meditasyon, zihinsel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin emin ve etken bir yoludur. Meditasyona yeni başladıysanız, kontrol edin ve hayatınıza iyi mi yarar sağlayabileceğini görün.

IX. İleri Uygulayıcılar İçin Meditasyon

Meditasyon, her seviyeden insanoğlunun keyif alabileceği bir uygulamadır. Meditasyona yeni başlayanlar için, başlamalarına destek olacak bir takım kaynak mevcuttur. Sadece, bir süredir meditasyon yapanlar için, uygulamalarını bir sonraki seviyeye nakliyat isteği olabilir.

Bu bölüm ileri seviye meditasyon uygulayıcıları için birtakım ipuçları ve öneriler sunacaktır. Şu mevzuları kapsayacaktır:

* İleri seviye uygulayıcıların keşfetmek isteyebileceği değişik meditasyon türleri
* İleri seviye uygulayıcılar için meditasyonun yararları
* İleri seviye uygulayıcıların karşılaşabileceği yaygın zorlukların üstesinden iyi mi gelinir?
* Yoğun bir hayat tarzına meditasyon iyi mi entegre edilir?

Şayet ileri ölçüde meditasyon uygulayıcısıysanız, veya bir tek tatbik ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, bu bölüm tam size bakılırsa.

S: Meditasyon nelerdir?
C: Meditasyon, kişinin zihnini yahut farkındalığını eğiterek yüksek bir konsantrasyon, rehavet yahut farkındalık durumuna ulaşmasını elde eden bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?
C: Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik sıhhat açısından stresi azaltma, uykuyu iyileştirme, ruh halini iyileştirme, odaklanma ve konsantrasyonu artırma şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?
C: Meditasyonun birçok değişik yolu vardır, sadece en yaygın yöntemlerden bazıları farkındalık meditasyonu, mantra meditasyonu ve yoga nidra’dır.

Ata Demir, teknoloji ve yaşam tarzı konularında derin bir tutkuya sahip bir girişimcidir. Bilgi ve deneyimlerini iki yıl önce kurduğu Twofe.com üzerinden paylaşarak, geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Yıllar süren sektörel tecrübesi ve yenilikçi bakış açısıyla, okuyucularına her daim en güncel ve faydalı bilgileri sunma amacını gütmektedir.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Farkındalık Devrimi Hayatınızı Mevcut Uygulamalar Yoluyla Dönüştürmek İçin Bir Kılavuz

Ruhsal Dinginlik 3 hafta önce

İçindekilerII. Farkındalık Nelerdir?III. Farkındalık Nelerdir?IV. Farkındalık Iyi mi UygulanırV. Farkındalık EgzersizleriII. Farkındalık Nelerdir?VII. Farkındalık UygulamalarıVIII. Farkındalık Günlüğü TutmaTerapide Farkındalık II. Farkındalık Nelerdir? III. Farkındalığın Yararları IV. Farkındalık Iyi mi Uygulanır V. Farkındalık Egzersizleri VI. Farkındalık Meditasyonu VII. Farkındalık Uygulamaları VIII. Farkındalık Günlüğü Tutma IX. Terapide Farkındalık Tipik Problemler Hususiyet Tarif Dikkatlilik Bireyin şu andaki düşüncelerinin, duygularının ve bedensel duyumlarının bilincinde olması. Farkındalık Meditasyonu Şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık Uygulaması Meditasyon, yoga, tai chi benzer biçimde farkındalığı geliştirmeye destek olan aktiviteler. Şimdiki An Geçmişin ya da geleceğin aksine, içerisinde bulunulan an. Farkındalık Bireyin kendi düşüncelerine, duygularına ve bedensel duyumlarına dikkat edebilme kabiliyeti. II. Farkındalık Nelerdir? Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın bilincinde olmanın, onlara kapılmadan bir yoludur. Farkındalık meditasyon, yoga yöntemiyle ya da her gün sessiz bir şekilde oturup nefesimize odaklanarak uygulanabilir. Farkındalığı uyguladığımızda, düşüncelerimizi ve duygularımızı onlara reaksiyon vermeden gözlemlemeyi öğreniriz. Bu, […]

Farkındalıklı Uyum Stresi Azaltma Planınız Farkındalık yoluyla stresi azaltmanıza ve ruh sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak pratik bir rehber.

İçindekilerII. Stresin EmareleriIII. Stresin SebepleriIV. Stresin TesirleriStresin SebepleriII. Stresin EmareleriV. Stresi Yönetmenin Değişik YollarıVI. Stres Yönetiminin YararlarıVII. Stresi Azaltmaya Yönelik İpuçlarıVIII. IX. Dikkatli Uyum: Stresi Azaltmak İçin Planınız Stres yaşamın düzgüsel bir parçasıdır, sadece oldukça fazla stres fizyolojik ve psikolojik sağlığınıza zarar verebilir. Stresten bunalmış hissediyorsanız, bunu tedvir etmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bu klavuz, stresin emareleri, sebepleri ve tesirleri hakkındaki data, stresle başa çıkma ipuçları ve daha çok yardımcı için kaynaklar da dahil olmak suretiyle stresi azaltmak için size bir plan sunacaktır. Stres, her türlü istek yahut tehdide karşı organik bir tepkidir. Stres altındayken, vücudunuz “cenk yahut kaç” moduna geçer, bu da sizi tehlikeyle savaşmaya yahut ondan kaçmaya hazırlayan yüksek bir uyarılma durumudur. Stres kısa vadede yararlı olabilirken, kronik stres fizyolojik ve psikolojik sağlığınıza zarar verebilir. Kronik stresin yaygın semptomlarından bazıları şunlardır: Baş ağrıları Kas gerginliği Uykusuzluk Tükenmişlik Sinirlilik Konsantrasyon zorluğu Kaygı Depresyon II. Stresin Emareleri Stresin emareleri […]

Serenity Symphony Uyumlu Yaşama Rehberi

İçindekilerII. Rahatlamanın yararlarıIII. Değişik gevşeme teknikleriIV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir?V. Evde iyi mi rahatlanırVI. İşyerinde iyi mi rahatlanırVII. Yolculuk ederken iyi mi rahatlanır?Arkadaşlarınız ve ailenizle iyi mi rahatlayabilirsiniz?Stresli zamanlarda iyi mi rahatlanır? II. Rahatlamanın yararları III. Değişik gevşeme teknikleri IV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir? V. Evde iyi mi rahatlanır VI. İşyerinde iyi mi rahatlanır VII. Yolculuk ederken iyi mi rahatlanır? VIII. Arkadaşlarınız ve ailenizle iyi mi rahatlayabilirsiniz? IX. Stresli zamanlarda iyi mi rahatlanır? Sıkça Sorulan Mevzular Hususiyet Tarif Ahenk Balans ve sağlık hali. Rehavet Stres ve gerginliği azaltma eylemi. Stres yok etme Stres seviyelerini azaltma periyodu. Meditasyon Zihni ve bedeni odaklamayı içeren bir tatbik. Dikkatlilik Şimdiki anın bilincinde olma ve kabullenme hali. II. Rahatlamanın yararları Rahatlamanın hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için birçok faydası vardır. Rahatlamanın yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş uyku Artan enerji seviyeleri İyileştirilmiş ruh hali Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu Azaltılmış […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele