İçsel Huzurun Günlükleri Meditasyonun Geçmişine Bir Yolculuk

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Inceleme Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni eğitmek ve rahatlamayı teşvik etmek için kullanılır. Birçok değişik meditasyon türü vardır, sadece tüm bunlar uygulayıcının şimdiki ana odaklanmasına ve dikkat distribütör şeylerden kurtulmasına destek olma amacını paylaşır. Farkındalık meditasyonu nelerdir? Farkındalık meditasyonu, nefese odaklanan bir meditasyon türüdür. Her yerde, daima yapılabilen bayağı bir uygulamadır. Farkındalık meditasyonu yaptığınızda, kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Farkındalık meditasyonu stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmanıza destek olabilir. Ek olarak odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu da geliştirebilir. Farkındalık meditasyonunun yararları Stresi azaltır Kaygıyı azaltır Depresyonu azaltır Odaklanmayı ve konsantrasyonu artırır Yaratıcılığı artırır Uykuyu iyileştirir Farkındalık meditasyonu iyi mi uygulanır? Farkındalık meditasyonu icra etmek için, oturabileceğiniz kolay bir yer bulmanız gerekecektir. Bir sandalyeye, yere yahut hatta yatağa oturabilirsiniz. Sırtınız dik ve gözleriniz kapalı bir halde oturmalısınız. Rahatladığınızda, nefesinize odaklanmaya […]

İçsel Huzurun Günlükleri Meditasyonun Geçmişine Bir Yolculuk

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Araştırma

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Inceleme

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni eğitmek ve rahatlamayı teşvik etmek için kullanılır. Birçok değişik meditasyon türü vardır, sadece tüm bunlar uygulayıcının şimdiki ana odaklanmasına ve dikkat distribütör şeylerden kurtulmasına destek olma amacını paylaşır.

Farkındalık meditasyonu nelerdir?

Farkındalık meditasyonu, nefese odaklanan bir meditasyon türüdür. Her yerde, daima yapılabilen bayağı bir uygulamadır. Farkındalık meditasyonu yaptığınızda, kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.

Farkındalık meditasyonu stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmanıza destek olabilir. Ek olarak odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu da geliştirebilir.

Farkındalık meditasyonunun yararları

  • Stresi azaltır
  • Kaygıyı azaltır
  • Depresyonu azaltır
  • Odaklanmayı ve konsantrasyonu artırır
  • Yaratıcılığı artırır
  • Uykuyu iyileştirir

Farkındalık meditasyonu iyi mi uygulanır?

Farkındalık meditasyonu icra etmek için, oturabileceğiniz kolay bir yer bulmanız gerekecektir. Bir sandalyeye, yere yahut hatta yatağa oturabilirsiniz. Sırtınız dik ve gözleriniz kapalı bir halde oturmalısınız.

Rahatladığınızda, nefesinize odaklanmaya başlayın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.

Nefesinize dilediğiniz kadar odaklanmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Yeni başlayanlar için farkındalık meditasyonu

Farkındalık meditasyonuna yeni başladıysanız, kısa seanslarla adım atmak yararlı olacaktır. Günde 5 dakikayla başlayabilir ve pratikte daha kolay hale geldikçe seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.

Ek olarak farkındalık meditasyonu yapmak için sessiz bir yer bulmak da faydalıdır. Bu, dikkat distribütör şeyleri en aza indirmenize ve nefesinize odaklanmanıza destek olacaktır.

İlk başladığınızda, zihninizin dağılması normaldir. Bu problem değil. Zihninizin dağıldığını ayrım ettiğinizde, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Tatbik ile farkındalık meditasyonu stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmak için kuvvetli bir enstruman haline gelebilir. Ek olarak odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu geliştirmenize destek olabilir.

Stresi azaltmak için farkındalık meditasyonu

Stresli hissediyorsanız, farkındalık meditasyonu rahatlamak ve stres seviyenizi azaltmak için yararlı bir yol olabilir. Farkındalık meditasyonu uyguladığınızda, nefesinize ve şu ana odaklanırsınız. Bu, geçmişten yahut gelecekten gelen endişeleri ve stres faktörlerini bırakmanıza destek sağlar.

Stresten kurtulmak için farkındalık meditasyonu yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Oturabileceğiniz sessiz bir yer bulun.
  2. Sırtınız dik ve gözleriniz kapalı bir halde oturun.
  3. Nefesinize odaklanmaya başlayın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.
  4. Nefesinize dilediğiniz kadar odaklanmaya devam edin. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.
Bunu Gördünüz mü?  İçsel Uyum Düzenli Meditasyon Uygulamasının 7 Gizli Faydası

Farkındalık meditasyonu, pratikle stres seviyenizi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

Endişe için farkındalık meditasyonu

Endişe ile savaşım ediyorsanız, farkındalık meditasyonu semptomlarınızı yönetmenin yararlı bir yolu olabilir. Farkındalık meditasyonu uyguladığınızda, nefesinize ve şu ana odaklanırsınız. Bu, geçmişten yahut gelecekten gelen endişeleri ve stres faktörlerini bırakmanıza destek sağlar.

Farkındalık meditasyonunu icra etmek için

Antet Yanıt
Meditasyon Kişinin farkındalık yahut nefese odaklanma benzer biçimde bir tekniği kullanarak dikkatini ve farkındalığını eğittiği ve yüksek bir şuur durumuna ulaşmış olduğu bir uygulamadır.
meditasyon Meditasyon, binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır.
Dikkatlilik Yargılamadan, şimdiki ana odaklanmayı içeren bir meditasyon türü.
İçsel rahatlık Zihinsel ve romantik açıdan rahatlık ve sükunet hali.
Maneviyat Maddi yahut fizyolojik şeylere karşıt olarak insan ruhu yahut canıyla ilgilenme niteliği.

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Araştırma

II. Farkındalık meditasyonu nelerdir?

Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Yargılamadan düşüncelerinize, hislerinize ve bedensel duyumlarınıza dikkat etmeyi ihtiva eder. Farkındalık meditasyonu, düşüncelerinizin ve hislerinizin daha çok farkına varmanıza ve onları bırakmayı öğrenmenize destek olabilir. Bu, stres, endişe ve depresyonun azalması da dahil olmak suretiyle bir takım faydaya yol açabilir. Farkındalık meditasyonu ek olarak odaklanmanızı, konsantrasyonunuzu ve yaratıcılığınızı geliştirmenize destek olabilir.

III. Farkındalık meditasyonunun yararları

Farkındalık meditasyonunun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Farkındalık meditasyonunun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan odaklanma ve dikkat
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Artan öz farkındalık
  • Arttırılmış şefkat ve empati

Farkındalık meditasyonu, genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin güvenilir ve müessir bir yoludur. Farkındalık meditasyonu ile alakalı daha çok informasyon edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve mahalli topluluğunuzda birçok kaynak mevcuttur.

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Araştırma

IV. Farkındalık meditasyonu iyi mi uygulanır?

Farkındalık meditasyonu her yerde, daima yapılabilen bayağı bir uygulamadır. İşte temel adımlar:

  1. Basit bir oturma pozisyonu bulun. Bir sandalyede, yerde yahut hatta yatakta oturabilirsiniz.
  2. Gözlerinizi kapatın yahut bakışlarınızı indirin.
  3. Birkaç derin soluk alın ve vücudunuzu gevşetin.
  4. Dikkatinizi nefesinize getirin. Havanın vücudunuza girip çıkarkenki hissini ayrım edin.
  5. Zihniniz dağıldığında, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.
  6. İstediğiniz kadar uzun zaman ergonomik meydana getirmeye devam edin.

Farkındalık meditasyonu ilk başta zorlayıcı olabilir, sadece buna kıymet. Ergonomik yaparak, daha uzun süreler süresince nefesinize odaklanabileceksiniz. Ek olarak, azalmış stres, gelişmiş odaklanma ve daha çok zihin berraklığı benzer biçimde farkındalık meditasyonunun faydalarını ayrım etmeye başlayacaksınız.

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Araştırma

V. Yeni başlayanlar için farkındalık meditasyonu

Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Her yerde yapılabilen bayağı bir uygulamadır ve hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

Farkındalık meditasyonu icra etmek için, oturabileceğiniz kolay bir pozisyon bulmanız gerekecektir. Bir sandalyeye, yere yahut hatta yatağa oturabilirsiniz. Basit olduğunuzda, gözlerinizi kapatın ve birkaç derin soluk alın.

Bunu Gördünüz mü?  Anlık Dengeli Bir Yaşam İçin Farkındalık Rehberi

Soluk alırken, vücudunuzdaki hislere odaklanın. Akciğerlerinize girip çıkan havanın hissini, ayaklarınızın yere basmasının hissini ve kıyafetlerinizin cildinize değmesinin hissini ayrım edin.

Zihniniz dalıp gittiğinde, ki gidecektir, dikkatinizi nazikçe şimdiki ana geri getirin. Nefesinize yahut ellerinizin kucağınızda olduğu hissi benzer biçimde fizyolojik bir duyuma odaklanmanız yararlı olabilir.

Arzu ettiğiniz kadar farkındalık meditasyonu meydana getirmeye devam edin. Bitirdiğinizde, rahatlamak ve anda olma hissinin tadını çıkarmak için birkaç dakika ayırın.

İçsel Huzurun Günlükleri: Meditasyonun Geçmişine Dair Kapsamlı Bir Araştırma

6. Mevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

* Meditasyon nelerdir?
* Meditasyonun yararları nedir?
* Meditasyonu iyi mi yaparım?
* Meditasyonun değişik türleri nedir?
* Meditasyonun tarihçesi nelerdir?
* Meditasyon güvenilir midir?
* Meditasyonun riskleri nedir?
* Meditasyonun uykuya yararları nedir?
* Meditasyonun stres azaltmadaki yararları nedir?
* Meditasyonun kaygıya yararları nedir?
* Meditasyonun depresyona yararları nedir?
* Meditasyonu günlük rutinimin bir parçası haline iyi mi getirebilirim?
* Meditasyon ile alakalı daha çok bilgiyi nereden öğrenebilirim?

VII. Endişe için farkındalık meditasyonu

Farkındalık meditasyonu kaygıyı yönetmenin müessir bir yolu olabilir. Farkındalık meditasyonu uyguladığınızda, şimdiki ana odaklanmayı ve negatif düşüncelerden ve duygulardan kurtulmayı öğrenirsiniz. Bu, stres ve endişe seviyelerini azaltmaya ve genel ruh sağlığınızı iyileştirmeye destek olabilir.

Farkındalık meditasyonu yapmanın birçok değişik yolu vardır. Başlamanın bayağı bir yolu kolay bir pozisyonda oturmak ve nefesinize odaklanmaktır. Soluk alırken kendinize “Soluk alıyorum” deyin. Soluk verirken kendinize “Soluk veriyorum” deyin. Bunu birkaç dakika yahut dilediğiniz kadar uzun zaman meydana getirmeye devam edin.

Ek olarak yürürken, yiyecek yerken yahut başka aktiviteler yaparken farkındalık meditasyonu uygulayabilirsiniz. Zihninizin dolaştığını ayrım ettiğinizde, dikkatinizi şimdiki ana geri getirin.

Farkındalık meditasyonu, muhtelif nedenlerle endişe yaşayan kişiler için yararlı olabilir. Stres seviyelerini azaltmaya, uyku standardını iyileştirmeye ve sakinlik ve rehavet hissini artırmaya destek olabilir. Ek olarak zor durumlarla başa çıkma kabiliyetinizi geliştirmenize de destek olabilir.

Farkındalık meditasyonu ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak mahalli topluluğunuzda dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

Depresyon için farkındalık meditasyonu

Depresyon, her yaştan insanı etkileyebilen ciddi bir psikolojik hastalıktır. Düşük ruh hali, aktivitelere alaka kaybı, bitkinlik, konsantre olma zorluğu ve iştahta değişimler benzer biçimde muhtelif semptomlara niçin olabilir. Depresyon ek olarak kendine zarar verme yahut intihar düşüncelerine de yol açabilir.

Farkındalık meditasyonu, depresyon semptomlarını azaltmada müessir olduğu yayınlanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonu, yargılamadan şimdiki ana dikkat etmeyi ihtiva eder. İnsanların düşüncelerinin ve duygularının daha çok farkına varmalarına ve bu tarz şeyleri daha müessir bir halde iyi mi yöneteceklerini öğrenmelerine destek olabilir.

Farkındalık meditasyonunun depresyon semptomlarını azaltmada müessir olabileceğini yayınlayan fazlaca sayıda emek harcama bulunmaktadır. Dergide gösterilen bir emek harcama JAMA İç Rahatsızlıklarıfarkındalık meditasyonunun majör depresif bozukluğu olan kişilerde depresyon semptomlarını azaltmada müessir bulunduğunu buldu. Farkındalık meditasyonu tatbik eden emek harcama katılımcıları, farkındalık meditasyonu uygulamayan katılımcılara kıyasla depresyon semptomlarında mühim bir azalma yaşadılar.

Bunu Gördünüz mü?  Zen Yolculuğu İçsel Huzur İçin Rehberli Meditasyon

Dergide gösterilen bir başka emek harcama Psikoterapi ve Psikosomatikfarkındalık meditasyonunun kronik ağrısı olan kişilerde depresyon semptomlarını azaltmada müessir bulunduğunu buldu. Farkındalık meditasyonu tatbik eden emek harcama katılımcıları, farkındalık meditasyonu uygulamayan katılımcılara kıyasla depresyon semptomlarında mühim bir azalma yaşadılar.

Depresyonla savaşım ediyorsanız, farkındalık meditasyonu sizin için yararlı bir enstruman olabilir. Farkındalık meditasyonu, düşüncelerinizin ve hislerinizin daha çok farkına varmanıza ve bu tarz şeyleri daha müessir bir halde iyi mi yöneteceğinizi öğrenmenize destek olabilir. Bu, depresyon semptomlarınızda bir azalmaya ve genel hayat kalitenizde bir iyileşmeye yol açabilir.

IX. Uyku için farkındalık meditasyonu

Farkındalık meditasyonu uyku standardını iyileştirmek için yararlı bir enstruman olabilir. Farkındalık meditasyonu uyguladığınızda, nefesinize ve şu ana odaklanırsınız, bu da zihninizi ve bedeninizi sakinleştirmeye ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir. Farkındalık meditasyonu ek olarak, çoğunlukla uyku problemlerine neden olabilen stresi ve kaygıyı azaltmaya destek olabilir.

Uyku sorunlarıyla savaşım ediyorsanız, her gün 10-20 dakika, ülkü olarak akşam yatmadan ilkin farkındalık meditasyonu yapmayı kontrol edin. Çevrimiçi yahut uygulamalarda birçok rehberli farkındalık meditasyonu bulabilirsiniz.

İşte uyku için farkındalık meditasyonu meydana getirmeye yönelik birtakım ipuçları:

  • Kolaylıkla oturabileceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
  • Soluk alıp verirken bedeninizdeki hisleri ayrım edin.
  • Şayet zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe yeniden nefesinize getirin.
  • 10-20 dakika süresince uygulamaya devam edin.

Farkındalık meditasyonu, uyku standardını iyileştirmenin güvenilir ve müessir bir yoludur. Uyku sorunlarıyla savaşım ediyorsanız, farkındalık meditasyonunun sizin için müsait olup olmadığı hikayesinde doktorunuzla görüşün.

Mevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

S: Meditasyon nelerdir?

A: Meditasyon, ferdin zihnini muayyen bir nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklanması için eğittiği bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve yaratıcılığı artırma benzer biçimde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Meditasyonu iyi mi yapabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır. Birtakım yaygın yöntemler içinde kolay bir pozisyonda oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmak yer alır.

Ata Demir, teknoloji ve yaşam tarzı konularında derin bir tutkuya sahip bir girişimcidir. Bilgi ve deneyimlerini iki yıl önce kurduğu Twofe.com üzerinden paylaşarak, geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Yıllar süren sektörel tecrübesi ve yenilikçi bakış açısıyla, okuyucularına her daim en güncel ve faydalı bilgileri sunma amacını gütmektedir.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Farkındalık Devrimi Hayatınızı Mevcut Uygulamalar Yoluyla Dönüştürmek İçin Bir Kılavuz

Ruhsal Dinginlik 3 hafta önce

İçindekilerII. Farkındalık Nelerdir?III. Farkındalık Nelerdir?IV. Farkındalık Iyi mi UygulanırV. Farkındalık EgzersizleriII. Farkındalık Nelerdir?VII. Farkındalık UygulamalarıVIII. Farkındalık Günlüğü TutmaTerapide Farkındalık II. Farkındalık Nelerdir? III. Farkındalığın Yararları IV. Farkındalık Iyi mi Uygulanır V. Farkındalık Egzersizleri VI. Farkındalık Meditasyonu VII. Farkındalık Uygulamaları VIII. Farkındalık Günlüğü Tutma IX. Terapide Farkındalık Tipik Problemler Hususiyet Tarif Dikkatlilik Bireyin şu andaki düşüncelerinin, duygularının ve bedensel duyumlarının bilincinde olması. Farkındalık Meditasyonu Şimdiki ana odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık Uygulaması Meditasyon, yoga, tai chi benzer biçimde farkındalığı geliştirmeye destek olan aktiviteler. Şimdiki An Geçmişin ya da geleceğin aksine, içerisinde bulunulan an. Farkındalık Bireyin kendi düşüncelerine, duygularına ve bedensel duyumlarına dikkat edebilme kabiliyeti. II. Farkındalık Nelerdir? Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana dikkat etme pratiğidir. Düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın bilincinde olmanın, onlara kapılmadan bir yoludur. Farkındalık meditasyon, yoga yöntemiyle ya da her gün sessiz bir şekilde oturup nefesimize odaklanarak uygulanabilir. Farkındalığı uyguladığımızda, düşüncelerimizi ve duygularımızı onlara reaksiyon vermeden gözlemlemeyi öğreniriz. Bu, […]

Farkındalıklı Uyum Stresi Azaltma Planınız Farkındalık yoluyla stresi azaltmanıza ve ruh sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak pratik bir rehber.

İçindekilerII. Stresin EmareleriIII. Stresin SebepleriIV. Stresin TesirleriStresin SebepleriII. Stresin EmareleriV. Stresi Yönetmenin Değişik YollarıVI. Stres Yönetiminin YararlarıVII. Stresi Azaltmaya Yönelik İpuçlarıVIII. IX. Dikkatli Uyum: Stresi Azaltmak İçin Planınız Stres yaşamın düzgüsel bir parçasıdır, sadece oldukça fazla stres fizyolojik ve psikolojik sağlığınıza zarar verebilir. Stresten bunalmış hissediyorsanız, bunu tedvir etmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bu klavuz, stresin emareleri, sebepleri ve tesirleri hakkındaki data, stresle başa çıkma ipuçları ve daha çok yardımcı için kaynaklar da dahil olmak suretiyle stresi azaltmak için size bir plan sunacaktır. Stres, her türlü istek yahut tehdide karşı organik bir tepkidir. Stres altındayken, vücudunuz “cenk yahut kaç” moduna geçer, bu da sizi tehlikeyle savaşmaya yahut ondan kaçmaya hazırlayan yüksek bir uyarılma durumudur. Stres kısa vadede yararlı olabilirken, kronik stres fizyolojik ve psikolojik sağlığınıza zarar verebilir. Kronik stresin yaygın semptomlarından bazıları şunlardır: Baş ağrıları Kas gerginliği Uykusuzluk Tükenmişlik Sinirlilik Konsantrasyon zorluğu Kaygı Depresyon II. Stresin Emareleri Stresin emareleri […]

Serenity Symphony Uyumlu Yaşama Rehberi

İçindekilerII. Rahatlamanın yararlarıIII. Değişik gevşeme teknikleriIV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir?V. Evde iyi mi rahatlanırVI. İşyerinde iyi mi rahatlanırVII. Yolculuk ederken iyi mi rahatlanır?Arkadaşlarınız ve ailenizle iyi mi rahatlayabilirsiniz?Stresli zamanlarda iyi mi rahatlanır? II. Rahatlamanın yararları III. Değişik gevşeme teknikleri IV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir? V. Evde iyi mi rahatlanır VI. İşyerinde iyi mi rahatlanır VII. Yolculuk ederken iyi mi rahatlanır? VIII. Arkadaşlarınız ve ailenizle iyi mi rahatlayabilirsiniz? IX. Stresli zamanlarda iyi mi rahatlanır? Sıkça Sorulan Mevzular Hususiyet Tarif Ahenk Balans ve sağlık hali. Rehavet Stres ve gerginliği azaltma eylemi. Stres yok etme Stres seviyelerini azaltma periyodu. Meditasyon Zihni ve bedeni odaklamayı içeren bir tatbik. Dikkatlilik Şimdiki anın bilincinde olma ve kabullenme hali. II. Rahatlamanın yararları Rahatlamanın hem fizyolojik bununla beraber psikolojik esenlik için birçok faydası vardır. Rahatlamanın yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş uyku Artan enerji seviyeleri İyileştirilmiş ruh hali Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu Azaltılmış […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele